20v Juhlavuosi!

Seuran alkumetrit

Onnistuneet ideat lähtevät usein siitä, että oikeat ihmiset tapaavat toisensa oikeaan aikaan. Tässä tapauksessa avainasemassa oli jukuripäinen suomenhevonen Poju, jonka ratsunuran edistämiseen etsittiin valmentajaa. Tähän hommaan löytyi yhteisten tuttavien kautta vankan hevosalan koulutuksen sekä kokemuksen omaava Meri Satama, ja Suonenjoen Suonteen kylälle kasaantui tiivis, yhdessä treenaava porukka samanmielisiä hevosihmisiä. Merin aloitteesta lähti ajatus omasta ratsastusseurasta, ja Suonteen ratsastajien perustamiskokous pidettiin 11.1.1997.

Kuitenkin jo reilua vuotta myöhemmin seuran jäsenistö oli levinnyt Suonteelta laajemmalle naapurikuntiin, ja koettiin ettei Suonteen kylään sidottu nimi ollut enää osuva. 3.3.1998 Meri Sataman nimestä juonnettiin Merihevoset, ja lopulta seuran nimeksi muodostui Hevosseura Merihevoset ry – Merihevoset ry kun oli jo varattu sukelluskerholle Helsingissä.

Jäsenmäärän kasvettua oli alettava miettiä entistä monipuolisempaa toimintaa, ja tätä varten tarvittiin kalustoa. Varainhankintaa tehtiin mm. järjestämällä ponitalutuksia, kehitysvammaisten teemapäivä ja vanhusten kärryajeluita. Seura oli mukana kaikissa mahdollisissa kylätapahtumissa, jos ei hevosten kanssa, niin sitten vaikka myymässä hirvisoppaa. Ensimmäiseksi käytiin itse hakemassa peräkärryllä Hallahuhdalta estekalusto, joka hempeän värisine puomeineen on edelleen seuran hallussa.

Ajatus 20 vuotta sitten oli sama kuin nykyisinkin – koota yhteen hevosihmisiä riippumatta siitä ovatko he tavoitteellisia kilpailujoita, hevosharrastajia tai muita hevosista kiinnostuneita ihmisiä. Seura ei ole koskaan sitoutunut yhteen talliin, vaan toimii joustavasti siellä missä seuran jäseniä on. Varanhankinta tosin on nykyisin keskittynyt kilpailuiden järjestämiseen – soppatykin kansssa ei ole enää torin laidalle lähdetty.

Teksti pj Leena Laakso

.